У Польщі почали збір коштів на евакуаційні гвинтокрили для України

1078 0
Вартість одного гвинтокрила становить 570 тис. доларів.
Фото: ukrmilitary

Фото: ukrmilitary

Організація «Озброїмо Україну» розпочала велику кампанію по збору коштів для України. Перший етап — евакуаційні гвинтокрили Mi2AM1 для транспортування поранених. Про це йдеться на сторінці ініціативної кампанії у Фейсбуку. 

«Ми розпочинаємо нашу велику кампанію допомоги Україні. Завдяки вертольотам можна буде швидше евакуювати поранених та надавати необхідну медичну допомогу, адже гелікоптери обладнані медичним обладнанням. Для поранених кожна хвилина має значення, і ми хочемо, аби у медиків у боротьбі з часом була перевага», — йдеться у повідомленні

Читайте також: Польща передала Україні танки Pt-91

Зазначимо, купувати планують гелікоптери українського виробника AviaGrade, щоб спростити майбутню логістику й технічне обслуговування, а також підтримати українську економіку. Вартість одного гвинтокрила становить 570 тис. доларів (2,7 млн злотих). Наразі поляки вже зібрали понад 5 тис. злотих. Збір триватиме 35 днів. Загалом планують зібрати 8,1 млн злотих.

Нагадаємо, у Польщі зібрали кошти на Bayraktar для України - 22,5 млн злотих (близько 5 млн доларів США). Кошти в межах акції «Купімо Україні Bayraktar» перевели понад 200 тис. людей.

Додамо, що польський уряд із 1 липня більше не виплачує по 40 злотих на день (близько 276 грн) на харчування та проживання українців полякам, які прийняли у себе біженців. Детальніше про те, як українським біженцям повторно перетнути українсько-польський кордон, а також виїхатив інші країни ЄС, коли дні безвізового перебування вичерпані, читайте у публікації.  

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!