Президент Польщі спростив працевлаштування для українців

1668 0
Президент Польщі підписав відповідний закон 4 січня.
Фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Фото: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

4 січня президент Польщі Анджей Дуда підписав низку змін до законів, які спрощують працевлаштування для іноземців, зокрема українців. Про це повідомили у канцелярії президента, пише Європейська правда.

Українські громадяни зможуть працювати у Польщі не 6 місяців, як це було раніше, а 2 роки без дозволу на роботу. Потрібна лише декларація про доручення роботи. Дотепер українці, які мають цей документ, могли працевлаштуватися в Польщі упродовж пів року на рік, а для отримання наступної декларації потрібна була 6-місячна перерва.

Крім того, зміни передбачають спрощення процедури отримання дозволу на тимчасове чи постійне проживання та оцифрування цього процесу.  

Читайте також: Я хочу, щоб мене почули. Чому медсестри виїжджають на роботу за кордон

Під час подання заяви на «карту перебування» від українця більше не вимагатимуть наявності задокументованого місця проживання в Польщі та постійного джерела доходу. Для цього достатньо підтвердити, що його заробіток не менший від мінімальної зарплати в Польщі, зокрема, надавши договір про працевлаштування з вказаним розміром заробітку.

Ще одна нова норма для українців при працевлаштуванні у Польщі – для тих, хто змінює посаду при збільшенні зарплати, не потрібна видача нового  дозволу на проживання та роботу.

Нові правила почнуть діяти за 14 днів після їхньої публікації в урядовому віснику, орієнтовно у другій половині січня.

Нагадаємо, про спрощення працевлаштування для іноземців, зокрема українців в Польщі почали говорити у травні минулого року. 

Торік у Польщі спростили працевлаштування для українських медиків.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!