У Польщі відкрили Фундацію УКУ. Яка мета осередку

1472 0
У Фундації планують пропонувати теми для різноманітних дискусій та поглиблювати наукову та академічну співпраці.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Український католицький університет відкрив у Польщі осередок – Фундацію УКУ. Інавгураційні заходи з нагоди відкриття відбулись 4 та 5 лютого. Про це повідомили на сторінці УКУ в Facebook.

«Це велика благодать, що у Вроцлаві між українцями та поляками є велика співпраця. Дякуємо усім полякам, які цього року дали таке велике свідчення любові. Маємо новий шанс на польсько-українську історію. Не змарнуймо його», – зазначив владика Борис Ґудзяк. 

Як зазначила очільниця новоствореної фундації Роксолана Вороновська у коментарі Tvoemisto.tv, цей осередок продовжить давню діяльність УКУ, яку започаткував ще Йосип Сліпий.

«Осередок в Польщі, зокрема у Вроцлаві фактично продовжує глобальну діяльність УКУ. Оскільки УКУ в часи радянського союзу почав відновлюватись з Риму. Ще Йосип Сліпий тоді започатковував філії в різних країнах, бо вважав, що там, де є українці, має бути і Український католицький університет. Філію у Вроцлаві створили, тому що в Польщі є багато українців і ми б хотіли будувати тут гарну українську спільноту», – пояснила вона.

Читайте також: Як розпочнеться другий семестр у львівських вишах та чи забезпечені вони генераторами

У Фундації планують пропонувати теми для різноманітних дискусій, щоб в Польщі почули голос українських інтелектуалів та поглиблювати наукову та академічну співпраці.

«Крім того ми хочемо поглиблювати академічну та наукову співпрацю. Ми вже підписали меморандум про співпрацю з Вроцлавською політехнікою.  Цей представницький осередок займатиметься інтелектуальними, культурними, діловими подіями та академічною співпрацею», – додала Роксолана Вороновська.

Зазначимо, що засновниками Фундації УКУ в Польщі стали ректор Українського католицького університету отець Богдан Прах, єпископ-ординарій Вроцлавсько-Кошалінської єпархії Греко-Католицької Церкви в Польщі владика Володимир Ющак (Włodzimierz Juszczak) та колишній мер міста Вроцлава з 2002 по 2018 рік Рафал Дуткевич (Rafał Dutkiewicz). 

Нагадаємо, що студенти Українського католицького університету організували благодійний проєкт Kypkasboriv. Метою є збір коштів для 10 бригад ЗСУ. Медіакампанію присвячують пам’яті Героя України Артемія Димида, який навчався в цьому університеті.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!