У Польщі відкрили медичний хаб для поранених українців, які вирушають на лікування до Європи

1357 0
Спецавтобус-реанімація Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф транспортуватиме потерпілих для їх подальшого відправлення за кордон.
Фото: ЛОЦЕМДМК

Фото: ЛОЦЕМДМК

У Польщі, поблизу міста Жешув (Ряшів), відкрили новий медичний хаб ЄС (EU Medevac Hub) для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до Європи. Про це повідомляє Представництво Європейського Союзу в Україні.

Читайте також: Поранених українців уперше транспортують спеціалізованим евакуаційним автобусом до Львова

Новий хаб є частиною схеми медичної евакуації, розпочатої Європейським Союзом у березні 2022 року. Фінансуватиметься він в рамках Механізму цивільного захисту ЄС (UCPM). У хабі знаходяться безпечні місця для пацієнтів, які прибувають з України, перш ніж їх доставлять літаком в лікарні інших європейських країн для проходження лікування. Також пацієнтам буде надаватися цілодобовий догляд, скринінг захворювань, вакцинація та психологічна підтримка.

Медичний евакуаційний хаб має полегшити роботу медичного персоналу, який обслуговує вразливих пацієнтів, які прибувають з України. Двічі на тиждень будуть відбуватися рейси медичної евакуації, які транспортують пацієнтів із Жешува до країн, де вони отримають подальше лікування.

У свій перший закордонний рейс власне до медичного евакуаційного хабу вирушив спецавтобус-реанімація Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який подарував уряд Норвегії. На його борту перебувало п’ятеро лежачих пацієнтів, яких медичний літак забере на лікування у Норвегію.

Читайте також: «Кожен чимось жертвував, щоб вивезти поранених за кордон». Історія фельдшерки

Окрім автобуса, колоною «швидких» в медичному супроводі  у Польщу поїхали 19 пацієнтів. З аеропорту Жешува (Ряшева) вони вирушать на подальше лікування в медичні заклади Німеччини, Норвегії та Нідерландів.

Нагадаємо, що 31 серпня, з Кропивницького постраждалих від війни українців вперше транспортували на подальше лікування до Львова спеціалізованим евакуаційним автобусом.

Фото Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!