У Польщі відкриють ТРЦ, але планують обмежити пересування

1442 0
Відкрити заклади торгівлі планують, аби врятувати робочі місця.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

У Польщі відкриють торгівельні центри, щоб стимулювати роздрібних торговців напередодні Різдва. Кількість хворих, за час посиленого карантину у країні зменшилась. Про це заявив прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Уряд закрив розважальні заклади та деякі магазини з 7 листопада після сплеску випадків захворювання Covid-19, але з тих пір кількість нових випадків стабілізувалася,  що дозволило дещо послабити обмеження.

Читайте також: Ізраїль, Індія та Пакистан. Де ще у світі вводили карантин вихідного дня і чи спрацював він

«Є одна умова – дисципліна кожного магазину, торгового центру, меблевого магазину. Якщо ні, то ці магазини будуть закриті»,– заявив Матеуш Моравецький.

Він пояснив, що це рішення може врятувати сотні тисяч робочих місць. Однак закликав поляків проводити Різдво тільки з найближчими родичами в своїх сім'ях і не подорожувати, заявивши, що уряд планує ввести обмеження пересування.

«Скорочення контактів має основоположне значення для подальшого розвитку пандемії. Ми працюємо над юридичними варіантами обмеження пересування», – сказав він.

Школи у Польщі планують відкрити після Різдва. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!