У Польщі закрили справу проти волонтерів, які перевозили бронежилети

2199 0
Прокуратура польського міста Замосця зняла звинувачення з Романа Кушніра, одного із українських волонтерів фонду «Відкритий діалог», якого 29 березня затримали польські прикордонники із вантажем бронежилетів для військовослужбовців у зоні АТО. Таким чином справи проти двох українців - Олега Іванова та Романа Кушніра, яких польське відомство звинуватило у перевезенні через кордон РП спецзасобів без відповідних документів, закрито.
Фото: defensetech.org

Фото: defensetech.org

Відкритим залишається питання з поверненням фундації «Відкритий діалог» 42 бронежилетів, які проходили як речові докази щодо порушення норми перевезення спецзасобів через польський кордон у справі проти Кушніра, розповіла Zaxid.net активіст фундації «Відкритий діалог» Наталія Панченко.

«Наразі їх ще не повернули, однак ми впевнені, що як тільки буде дотримано всіх формальностей, їх таки повернуть, бо бронежилети проходили у  справі як речові докази, а оскільки справу закрили, то і спецзасоби мають віддати», – повідомила вона.пояснила активіст фундації «Відкритий діалог».

Також Наталія Панченко розповіла, що 116 касок, котрі перевозив активіст «Відкритого діалогу» Олег Іванов, з якого зняли звинувачення за переміщення гуманітарних вантажів без належних документів 30 липня, вже повернули волонтерам і найближчим часом вони будуть в Україні.

Нагадаємо, ще 29 березня волонтери фундації «Відкритий діалог» організували поставку великої партії бронежилетів 4 категорії (НАТО) з Польщі до України. Однак польська прикордонна і митна служба затримала гуманітарну допомогу. Згодом додалася також партія із 116 та 435 касок, які везли інші волонтери. Причина – відсутність ліцензії на постачання такого спорядження. Справи волонтерів розглядалися у прокуратурі міста Замостя Республіки Польща. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!