У Польщі зможуть вакцинуватися сезонні працівники з України. Як це зробити

1620 0
Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно. Щеплення відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Сезонні працівники з України, які на легальних підставах приїжджатимуть на роботу до Польщі, матимуть змогу вакцинуватися проти коронавірусу. Про це йдеться у відповіді пресслужби Міністерства охорони здоров’я Польщі на запит Укрінформу.

«Іноземці, які мають право на перебування в Польщі, незважаючи на те, чи це студенти, аспіранти, дипломати чи особи, які мають дозвіл на працю, повинні звернутися до свого сімейного лікаря з метою отримання електронного направлення на щеплення», – повідомили у міністерстві.

Читайте також: Польща закриває гірськолижні курорти та готелі через коронавірус

Як зазначили у польському МОЗ, лікар має дати електронне направлення на щеплення через систему (gabinet.gov.pl), де у полі «дані пацієнта» замість польського ідентифікаційного номера (PESEL) обрати «інший документ» і вписати номер закордонного паспорта українця. При щепленні цей документ треба мати із собою.

Далі зареєструватися на щеплення у Польщі можна за допомогою телефонної інфолінії 989, відправляючи смс-повідомлення SzczepimySie (вакцинуємося – ред.) на номер 664 908 556, або записуючись у пункті щеплень поблизу місця проживання.

Вакцинація іноземців у Польщі відбувається безкоштовно. Щеплення відбуватиметься згідно з графіком щеплень для відповідних вікових груп.

Читайте також: Туреччина, Грузія і Хорватія у «червоній» зоні. МОЗ оновило список країн, які не рекомендують відвідувати

Додамо, що, за різними оцінками, у Польщі перебуває понад мільйон громадян України. Станом на сьогодні у Польщі виконали майже 9,5 млн щеплень, приблизно 2,5 млн людей отримали вже дві дози вакцини.

Нагадаємо, українці, які тимчасово чи на постійній основі живуть у Польщі, зможуть безкоштовно отримати вакцину від Covid-19. Загалом безкоштовно вакцинуватися в Польщі від коронавірусу зможе кожна людина, яка легально проживає на території країни і має, наприклад, карту тимчасового або постійного проживання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!