У польському місті Вроцлав представили Львівську вуличку

2426 0
У рамках відкриття Культурної столиці Європи Wroclaw 2016 відбулася презентація Львівської вулички у самому центрі цього польського міста.
фото: www.polradio.pl

фото: www.polradio.pl

Цього року Вроцлав виконує функцію Культурної столиці Європи разом з іспанським містом Сан-Себастьян. Офіційна церемонія відбувалась учора, 17 січня. У рамках інавгурації Вроцлава окрема роль була відведена саме Львову. Зокрема міський голова Львова взяв участь у презентації проекту Львівської вулички в рамках Львівського місяця у квітні 2016. 

Читайте також: Андрій Павлишин: Львів став культурною столицею не від доброго життя

У церемонії, в Національному форумі музики, взяли участь, зокрема, віце-прем’єр, міністр культури і національної спадщини, професор Піотр Ґлінський, комісар ЄС у справах освіти, культури, молоді і спорту Тібор Наврачич, представники світу культури і різних віросповідань. Також у презентації взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та Генеральний Консул України в Кракові Олег Мандюк. Окрім того в рамках візиту до Вроцлава голова провів зустрічі з мером Вроцлава Рафалом Дуткевичем та міністром культури Польщі Павелом Глінським.

Протягом 366 днів Вроцлав буде носити почесний титул Європейської столиці культури, який надає Європейський Союз з 1985 року.

За інформацією прес-служби ЛМР, Польського радіо

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!