Політична реклама

У понеділок Нацбанк планує спростити валютообмін

1201 0
10 жовтня Нацбанк має намір ухвалити рішення про спрощення здійснення валютообмінних операцій для населення. Про це заявив перший заступник голови правління НБУ Юрій Колобов журналістам у четвер, 6 жовтня.

"Ми хочемо зняти незручності для населення, у понеділок буде рішення", - сказав він.

Нагадаємо, Нацбанк постановою № 278 зобов`язав банки з 23 вересня 2011 року здійснювати валютообмінні операції з фізичними особами на суму до 50 тис. грн при пред`явленні документа, який засвідчує особу, - повідомляє Zaxid.net із посиланням на УНІАН.

При проведенні операцій понад зазначену суму працівник банку також має зафіксувати серію і номер паспорта (іншого документа, який засвідчує особу), дату видачі і орган, який його видав, місце проживання (реєстрації), ідентифікаційний номер особи (за наявності).

У Нацбанку сподіваються, що таким чином вдасться скоротити доларизацію економіки і рівень тіньової економіки.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!