У понеділок у Львові поховають Романа Віктюка. Прощання транслюватимуть онлайн

4541 0
Роман Віктюк помер на 85-му році життя. Відомого режисера поховають на Личакові.
Фото: Borys Viktjuk

Фото: Borys Viktjuk

Тvoemisto.tv транслюватиме прощання із відомим режисером Романом Віктюком, яке відбудеться у понеділок, 23 листопада, у Львові.

Трансляція розпочнеться на Фейсбук-сторінці і на Ютуб-каналі медіа-хабу о 12:00 із громадської панахиди у Першому театрі на вул. Гнатюка, 11. Опісля, о 13.30 год, медіа-хаб транслюватиме прощання з режисером із Церкви святого Андрія, а з 15:00 до 15.30 год – чин похорону на Личаківському кладовищі.

Учасників церемонії просять дотримуватись дистанції, одягти захисну маску та використовувати дезінфектори.

Читайте також: Помер відомий режисер родом зі Львова Роман Віктюк

Із детальною програмою заходів можна ознайомитись на Фейсбук-сторінці родички режисера, Катерини Віктюк.

Нагадаємо, що театральний режисер, народний артист України, уродженець Львова Роман Віктюк помер на 85-му році життя 17 листопада після того, як захворів на коронавірусну інфекцію.

Роман Віктюк народився 28 жовтня 1936 року у Львові. Навчався у Державному інституті театрального мистецтва (Москва), після чого повернувся до Львова, де працював актором у місцевому Театрі юного глядача, а згодом – режисером. Створив театральну студію при Львівському палаці піонерів.

Після цього Роман Віктюк працював у Твері, Вільнюсі, Одесі, Таллінні, Києві (Київський театр юного глядача), Саратові, Казані, Ризі, Ленінграді та Москві. У 1991 році створив театр свого імені в Москві, в якому виступав головним режисером і художнім керівником.

Роман Віктюк став постановником близько 200 вистав, зокрема найвідоміших – «Служниці», «Федра», «Мадам Баттерфляй», «Лоліта», «Дама без камелій». Він створив також танцювальну школу в Італії та філіал театру в Ізраїлі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!