У Пороховій вежі відкрили виставку, щоб привернути увагу до порятунку старого костелу у Годовиці

1509 0
Саме для цього храму Іоан Георгій Пінзель у XVIII столітті створив вівтар.
Фото: Wikimedia.org

Фото: Wikimedia.org

У Пороховій вежі відкрили виставку «Під Зорею Пінзеля.Годовиця», яка висвітлює чотири роки існування цього культурно-мистецького проекту. Про це повдіомили у ЛОДА.

Експозиція об'єднала у собі фотовиставку, фільм та скульптури відомого митця Василя Бабія, який створив чотири нові арт-об'єкти для проєкту після відвідин костелу Всіх Святих у Годовиці.

Читайте також: Дах для Пінзеля. Ми повинні врятувати унікальний костел у Годовиці

«Грати, рештування, стіни, які осипаються, дірки, що провалюються у храмі – усе це хотілось показати. Але на моїх скульптурах ви бачите й ангелів, які обов'язково врятують костел від занепаду», – зазначив скульптор.

Проект створили для порятунку храму в селі Годовиця. Саме для нього Іоан Георгій Пінзель у XVIII столітті створив вівтар. На жаль, зараз храм знаходиться в аварійному стані, розповіла ініціаторка Івона Лобан.

Переглянути екпозицію усі охочі можуть до 27 листопада за адресою Підвальна, 4.

Костел Усіх Святих – парафіяльний римо-католицький храм, пам'ятка архітектури 18 століття стилю бароко у селі Годовиця Пустомитівського району Львівської області. Перебуває в аварійному стані та потребує реставрації. У ЛОДА запропонували внести цей костел у програму «Велике будівництво в культурі».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!