У потязі Київ-Львів-Перемишль виявили першу контрабанду

4711 0
У середу, 28 грудня, під час митного контролю поїзда Інтерсіті+, що курсує з Києва до Перемишля, у Медиці працівники польської митниці виявили у двох пасажирок сигарети без польських акцизних знаків.

Українки заховали контрабандні сигарети у верхньому одязі та коробці з-під фруктового соку. Загалом у обох пасажирок, віком 41 і 35 років, митники конфіскували 156 пачок сигарет, інформує прес-центр Митної служби Польщі.

Проти порушниць вже відкрили кримінальне провадження. Окрім того, Митниця Республіки Польща подала до Прикордонної служби Польщі клопотання про скасування документів про малий прикордонний рух для двох контрабандисток.

Читайте також: Перший пішов. Як Інтерсіті+ Київ-Львів-Перемишль подолав кордон. Спецрепортаж

Додамо, при перетині кордону з Польщею особам, які вже досягнули 17 років,  можна провозити:

- 1 літр міцних алкогольних напоїв (міцність більше ніж 22,3 %);

- 2 літри алкогольних напоїв середньої міцності  (міцність менше ніж 22,3 %);

- 40 цигарок (дві пачки) чи 10 сигар, або 50 грамів тютюну для куріння.

Нагадаємо, у міжнародному сполученні вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу складає орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн. Зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!