В Києві фіксують підвищений вміст шкідливих речовин у повітрі

906 0
Йдеться про різні райони міста.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Минулого тижня в Києві зафіксували підвищений вміст шкідливих речовин у повітрі. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. 

За даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії імені Бориса Срезневського з 16 по 21 травня 2022 року в повітрі Києва відмітили перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислих речовин – у 1,0-1,2 рази на площах Бессарабській та Перемоги, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській;
  • діоксиду азоту – у 6,1 рази на площі Перемоги; у 4,2-5,3 рази на проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Попудренка, Каунаській та Інженера Бородіна; у 3,2-3,9 рази на площах Бессарабській та Деміївській, у районі Гідропарку, бульварі Лесі Українки, вулицях Академіка Стражеска, Довженка та Семена Скляренка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчику), де перевищень не спостерігалось;
  • формальдегіду – у 5,4-5,7 рази на вулицях Довженка та Попудренка; у 3,1-3,7 рази на площах Перемоги та Деміївській, вулиці Скляренка; у 1,1-2,8 рази на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, проспектах Перемоги, Оболонському та Науки, вулицях Каунаській та Академіка Стражеска.

 

Читайте також: Куди в Києві нести гуманітарну допомогу. Адреси та графік роботи центрів прийому

Загалом, порівняно з попереднім тижнем, рівень забруднення оксидом вуглецю знизився, завислими речовинами, діоксидом азоту та формальдегідом – підвищився. Вміст діоксиду сірки не змінився.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!