У Повітряних силах пояснили, з чим пов'язані часті повітряні тривоги

1150 0
Вони пов'язані з активністю тактичної авіації, небезпекою застосування балістичних ракет та зльотом МіГів-31.
Умовне фото

Умовне фото

У низці регіонів України протягом 14 березня декілька разів лунали повітряні тривоги. Вони пов'язані з активністю тактичної авіації, небезпекою застосування балістичних ракет та зльотом МіГів-31. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Громадське.

Так, активність тактичної авіації фіксували на лінії бойового зіткнення, якою є й узбережжя моря, зокрема це Одеська та Миколаївська області. На сході тривоги були пов’язані з небезпекою застосування балістичних ракет – оперативно-тактичних комплексів наземного базування. Решта тривог пов’язані зі зльотом Міг-31, який є носієм ракет «Кинджал».

«Нічого незвичайного не відбувається. Противник це робить постійно, кожен день атакує наші позиції по всій лінії зіткнення літаками тактичної авіації. І про це щодня є у зведеннях. Ворог завдає ракетно-бомбових ударів по наших позиціях, зокрема і протирадіолокаційними ракетами», – зазначив Ігнат.

Читайте також: На засіданні ставки ухвалили рішення щодо Бахмута

За словами речника, на півдні сьогодні, ймовірно, випустили ракети Х-31, які не збиваються засобами ППО. Їм протидіють іншими способами знешкодження.

«З літака Су-24 вони, імовірно, стріляли по засобах ППО в Одеській області, і ракети не досягли своїх цілей, відповідно, не влучили. Внаслідок цього уламки однієї з них поцілили в дитячий садочок. Ми не можемо збивати такі цілі зенітними засобами ураження. Ракета Х-31 – занадто швидкісна, щоб ми могли її збити наявними засобами», – розповів речник.

Нагадаємо, що вночі 9 березня росія випустила по Україні 81 ракету різного типу. Протиповітряна оборона збила 34 із 48 крилатих ракет. Під час масованої ракетної атаки рф по території України, ворог намагався відшукати локації ППО Patriot

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!