«У повній антисанітарії та з відкритими ранами». Полк «Азов» показав фото поранених захисників

5036 0
Міжнародну спільноту закликають до негайної евакуації бійців на підконтрольну Україні територію.
Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Фото/ з Телеграм-каналу полку «Азов»

Полк «Азов» опублікував фотографії поранених українських захисників, які перебувають на території заводу «Азовсталь». 

«У повній антисанітарії, з відкритими ранами, перев'язаними нестерильними залишками бинтів, без необхідних медикаментів і навіть харчування. Ми закликаємо ООН та Червоний Хрест показати свою гуманність та підтвердити основні засади, на яких вас створено, врятувавши поранених людей, що вже не є комбатантами», – йдеться в повідомленні у Телеграм-каналі полку.

Міжнародну спільноту закликають до їхньої негайної евакуації на підконтрольну Україні територію.

«Військовослужбовці, яких ви бачите на фото і ще сотні на заводі «Азовсталь» - з тяжкими пораненнями ціною власного здоров'я захищали Україну та увесь цивілізований світ. Ми вимагаємо негайної евакуації поранених військовослужбовців до контрольованих Україною територій, де їм нададуть допомогу та забезпечать належний догляд», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З «Азовсталі» евакуйовано всіх жінок, дітей та людей похилого віку

Нагадаємо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до Росії.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!