У Львові «швидка» змогла приїхати на виклик про пожежу лише після відбою повітряної тривоги

16911 0
Жінку госпіталізували з опіками 40% поверхні тіла та опіками верхніх дихальних шляхів.
Фотоскрін

Фотоскрін

12 березня о 05:38 год рятувальники у Львові отримали виклик про пожежу, яка сталася у квартирі на третьому поверсі трьохповерхового житлового будинку на вул. К. Левицького. На момент займання у квартирі перебувала 83-річна власниця. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Львівській області.

Читайте також: Як надати першу допомогу людині, яка не дихає і без свідомості

Коли вогнеборці прибули на місце виклику, з вікна квартири вибивався густий чорний дим. Постраждалу жінку 1939 року народження рятувальники винесли на свіже повітря та надали першу домедичну допомогу, доки не прибула бригада «швидкої».

Зазначається, що жінку похилого віку з опіками 40% поверхні тіла (1-й ступінь важкості) та опіками верхніх дихальних шляхів у важкому стані госпіталізували у лікарню святого Луки (колишня 8-ма лікарня) Першого ТМО Львова.

Речниця Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тетяна Андрєєва у коментарі Tvoemisto.tv повідомила, що якщо у місті чи області оголошено повітряну тривогу, усі працівники служби швидкої допомоги залишають свої робочі місця та йдуть в укриття.

«Виклик був, але через повітряну тривогу його здійснити неможливо. Тому що ми є стратегічним об’єктом, який охороняється. Є наказ, і його невиконання тягне за собою дисциплінарну відповідальність. Коли звучить тривога, всі покидають свої робочі місця та йдуть в укриття по всій Львівській області. Тому бригада наших медиків прибула до пацієнтки лише після закінчення повітряної тривоги», – пояснила вона.

Якщо автомобіль «швидкої» опинився в дорозі під час оголошення повітряної тривоги, то медики разом з пацієнтом залишають його та йдуть в укриття, яке поблизу. Якщо пацієнт лежачий, його несуть на ношах або гамаку.

Зі слів Тетяни Андрєєвої, враховуючи факт обстрілів автомобілів «швидкої» допомоги та використання їх диверсантами та окупантами в регіонах у центрі та на сході країни, у разі якщо кілька автомобілів «швидких» стоять щільно, під час оголошення повітряної тривоги водії повинні розставити їх якомога далі один від одного, щоб не було скупчення.

Зазначимо, що пожежу ліквідували о 06:11 год. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 5 кв м. Правоохоронці встановлюють причину виникнення пожежі.

Сьогодні повітряну тривогу оголосили о 05.25, повідомлення про відбій надійшло через дві години, о 07.35 год.

Як надати першу допомогу людині, яка не дихає і без свідомості, дивіться у матеріалі. Де можна пройти курси першої домедичної допомоги у Львові, читайте за посиланням.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!