У Празькому Граді запрацював україномовний аудіогід

826 0
Аудіогід можна прослухати через мобільний додаток «Празький Град. Аудіогід» для iOS та Android.
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

У Празькому Граді – найбільшому за площею фортечному комплексі світу – запрацював україномовний аудіогід. Про це повідомляє пресслужба Офсу президента.

Читайте також: У «Соборі Саграда Фамілія» в Барселоні запрацював українськомовний гід

Це вже 32-й український аудіогід по світу. Об'єкт входить до списку Світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Над перекладом текстів українською працювало Посольство України в Чеській Республіці. Голосом 32-го аудіогіда став український актор Олександр Биструшкін, який мешкає в Чехії.

Аудіогід можна прослухати через мобільний додаток «Празький Град. Аудіогід» для iOS та Android.

Читайте також: У двох музеях Туреччини запустили українськомовних аудіогідів

Град близько 880 року заснував чеський князь Борживой з роду Пршемисловичів. Відтоді він виконує функцію резиденції чеських правителів, а з 1918 року – президентів країни.

На території Граду можна знайти зразки більшості архітектурних стилів минулого тисячоліття, тому його ще називають «підручником» зі світової архітектури та історії мистецтва.

Нагадаємо, раніше українськомовні аудіогіди вже запустили у Великобританії, Франції, Чорногорії, Швеції, Данії, Узбекистані, Італії, Кенії та інших країнах світу. А у квітні два нові українськомовні аудіогіди запустили в музеях Туреччини – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!