У Преображенському храмі Львова виставлять для поклоніння мощі Миколая Чарнецького

3772 0
Сьогодні парафія храму Преображення Господнього УГКЦ святкує 30-річчя повернення до лона Вселенської церкви.
Фото: Zbruc.eu

Фото: Zbruc.eu

Сьогодні, 27 жовтня, церква Преображення Господнього УГКЦ, що на вул. Краківській, 21, відзначає 30 років від часу повернення до лона Вселенської церкви. Про це ідеться на фейсбук-сторінці храму.

З цієї нагоди заплановано низку заходів. Так, о 10:00 відбудеться Архієрейська Божественна Літургія. А о 12:00 – посвячення Меморіальної таблиці, присвяченій 30-їй річниці.

Читайте також: У Львові відзначають 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля. Раритетні фото

Ще одна святкова літургія відбудеться у храмі о 18:00. А перед нею, о 17:00, заплановане урочисте винесення мощей Блаженного мученика Миколая Чарнецького на постійне поклоніння вірних у Храмі Преображення ГНІХ.

Додамо, що із 2002 року мощі Миколая Чарнецького зберігаються у храмі святого Йосафата на вул. Замарстинівській у Львові, куди помолитись до блаженного роками приходять віряни. Відтепер їхня часточка буде і в Преображенському храмі Львова.

Миколай Чарнецький – церковний діяч УГКЦ, редемпторист, єпископ, професор Духовної семінарії у Станиславові (тепер – Івано-Франківськ), настоятель монастирів на Волині, Апостольський візитатор для слов'ян візантійського обряду поза руськими єпархіями. У 2001 році Миколай Чарнецький проголошений Папою Римським Іваном Павлом ІІ мучеником і блаженним УГКЦ.

Читайте також: Папа Франциск прийняв владик Синоду УГКЦ у Ватикані

Миколай Чарнецький був заарештований НКВС 11 квітня 1945 року і засуджений до 6 років каторги в Сибіру. Помер 2 квітня 1959 року у Львові і був похований на Кульпарківському цвинтарі. У 1960-х роках, під час ліквідації цвинтаря, перепохований на Личаківському цвинтарі.

До могили Миколая Чарнецького на Личаківському цвинтарі постійно приходять люди, які вірять, що молитви до мученика УГКЦ допомагають зцілитись від хвороб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!