У програму «Доступні ліки» додали ще три нові безкоштовні препарати

1705 0
Загалом кількість лікарських засобів у новому Реєстрі збільшилася на 33 позиції і наразі їх 297.
ілюстративне фото: Волинські новини

ілюстративне фото: Волинські новини

Відтепер пацієнти можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою лікарські засоби для первинної і вторинної профілактики та лікування серцево-судинних захворювань. Новий Реєстр лікарських засобів затвердило Міністерство охорони здоров’я, – передає пресслужба НСЗУ.

У реєстр додали три нові міжнародні непатентовані назви. Це – ацетилсаліцилова кислота, ніфедипін та варфарин. Ці препарати виписують пацієнтам для профілактики інсульту та інфаркту, в тому числі тим пацієнтам, які уже перенесли ці захворювання. І це 24 нові торгівельні назви.

Читайте також: Постійний зв'язок із лікарем та сучасна лабораторія. Що дає декларація з лікарем приватної клініки

Загалом кількість лікарських засобів у новому Реєстрі збільшилася на 33 позиції і наразі їх 297. 93 лікарські засоби пацієнти можуть отримати повністю безоплатно. Це на 8 більше, ніж у попередньому Реєстрі. Інші ліки пацієнт отримує з невеликою доплатою.

Найбільша кількість лікарських засобів препарату метформін – 37 позицій. Цей препарат виписують пацієнтам з діабетом 2 типу.

Нагадаємо, що напередодні Міністерство охорони здоров'я видало наказ про розширення переліку медпрепаратів «Доступні ліки». Згідно з наказом, до програми реімбурсації внесли 7 нових препаратів, серед них – «Плаквеніл» (гідроксихлорохін) від іспанського виробника Санофі-Авентіс. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!