У процесі дерусифікації у Києві перейменують ще 44 вулиці

2244 0
У процесі дерусифікації можуть з'явитись вулиці Генерала Кульчицького, Левка Лук’яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна тощо.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

У процесі дерусифікації міських об'єктів у столиці планують перейменувати ще 44 вулиці, провулки, площі, бульвари та проспекти, назви яких пов'язані з російською федерацією. Такі проєкти рішень підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, повідомляють в Київраді. 

За словами депутатки міськради, голови зазначеної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, міська влада докладає максимум зусиль, щоб увіковічити пам'ять про відомих громадських діячів, які сприяли становленню держави. 

Читайте також: Вулицю Мічуріна у Києві перейменували на Микільсько-Хутірську 

«У небуття підуть Московський провулок, вулиці Карла Маркса, Клари Цеткін, Краснодарська, Майкопська та Жигулівська. Натомість у процесі дерусифікації можуть з'явитись вулиці Генерала Кульчицького, Левка Лук’яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна, Дмитра Годзенка, Василя Стефаника, Павла Лі та Голди Меїр. Ми маємо шанувати власну історію, увіковічувати видатних діячів минулого та героїв сучасності», – зазначила вона.  

Нагадаємо, Київрада підтримала перейменування вулиці Волгоградської у Солом'янському районі на вулицю імені Романа Ратушного. З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім у складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом. Він став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру в Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!