У Придністров’ї оголосили воєнні збори «для забезпечення зайнятості населення»

1143 0
Лист датовано 21 квітня, ще до початку російських провокацій в «ПМР», що нагадує сценарій так званих «ЛНР/ДНР».
Фото: АР

Фото: АР

Невизнана «Придністровська молдавська республіка» посилює свою армію. В листі «Міністерства оборони ПМР» до голів місцевих адміністрацій розкривається інформація щодо проведення призову громадян на «спеціальні збори». Про це повідомляє ГУР Міноборони України. 

Мета зборів – «забезпечення 100% укомплектованості особистого складу Миротворчого контингенту Придністровської молдавської республіки, а також забезпечення зайнятістю працездатного населення республіки».

Читайте також: Росія готує ракетний удар по Придністров'ю

Брати участь у зборах можуть чоловіки до 55 років, яким гарантується «грошове і речове забезпечення, проживання і харчування». Грошове забезпечення непрацюючих громадян обіцяють від 2800 «рублів ПМР». Самі збори триватимуть 90 днів. Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов носитиме примусовий характер.

Прикметно, що лист датовано 21 квітня, тобто до початку останніх російських провокацій на території «ПМР». Це нагадує події в так званих «ЛНР/ДНР».

Нагадаємо, що так зване «МВС» невизнаного Придністров’я заявило, що з боку України у напрямку села Ковбасна, де розташований великий склад боєприпасів, були здійснені обстріли. Напередодні, 26 квітня, ГУР України спростувало фейкову інформацію про підготовку Україною удару по Придністров’ю. 

Додамо, що Tvoemisto.tv довідалося, наскільки йомвірний для України сценарій вторгнення російського контингенту із окупованої території Молдови – так званого Придністров’я. Детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!