У прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан

2250 0
До охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі Сходу та Півдня.
фото олександри індюхової

фото олександри індюхової

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявляє, що в областях, які межують із Білоруссю, може бути запроваджено надзвичайний стан у разі загострення ситуації. Про це повідомляє УП з посиланням на міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського на брифінгу.

«Визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, визначена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку, і саме вони будуть в коодинації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність. Як сказав секретар РНБО, пропрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях», – каже він.

Разом з тим, за словами міністра, до охорони кордону з Білоруссю не планують залучати військових зі Сходу та Півдня.

«Не планується під час залучення додаткових сил залучення сил зі Сходу та Півдня України. Все, що передбачено, воно там залишається, люди залишаються захищати Україну», – підкреслив він.

Монастирський повідомив, що головним планом України є будівництво державного кордону. Зараз планують виділити кошти державного бюджету в бюджеті 2022 року.

Нагадаємо, як повідомляє DW, Білорусь з кінця травня не перешкоджає і почасти сприяє нелегальному проникненню мігрантів до Євросоюзу через свою територію. Так Мінськ відреагував на посилення західних санкцій щодо Білорусі. В ЄС такий крок назвали гібридною атакою Білорусі. Очікується, що 15 листопада Брюссель розширить санкції проти Мінська. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!