У прикордонника, який навесні на Львівщині застрелив колегу, виявили психічні захворювання

1658 0
Державне бюро розслідувань подало клопотання про примусове лікування солдата.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у Львові завершили досудове розслідування щодо солдата-строковика відділення «Сянки» Мостиського прикордонного загону, який навесні застрелив свого колегу. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідчі встановили, що під час призову на військову службу та в період її проходження підзорюваний мав хворобу, яка не дозволяла йому користуватися вогнепальною зброєю. На момент вбивства ж він страждав хронічним психічним захворюванням, тому не міг усвідомлювати та котролювати свої дії.

У результаті Державне бюро розслідувань подало клопотання про примусове лікування прикордонника. Крім того, слідчі розслідують обставини, за яких солдат з психічними розладами міг потрапити на строкову службу. ДБР оцінить дії службових осіб призовної комісії, військового комісаріату, військової частини та прикордонного загону у межах кримінального провадження за статтею про недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, 18 березня на території військового містечка Сянки Мостиського прикордонного загону на Турківщині солдат строкової служби, який був у наряді, вистрілив у 35-річного старшину. Після цього він ще наніс удари в різні частини тіла потерпілого. Від отриманих травм військовослужбовець помер дорогою до лікарні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!