У «Приватбанку» повідомили про нову шахрайську схему. Як не втратити кошти

2193 0
Шахраї розсилають українцям інформацію про нібито виплати від міжнародних організацій.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Шахраї розсилають українцям інформацію про нібито виплати від міжнародних організацій. Для цього пропонують перейти на фішинговий сайт та пройти опитування. Про це повідомляє пресслужба «ПриватБанку».

Зараз в телеграм-каналах шириться інформація про виплати для українців від усіх: ООН, ЄС, «ПриватБанку», «Дії» та навіть НАТО. Шахраї пропонують клієнтам перейти за посиланням на фішинговий сайт і пройти опитування (заповнити персональні дані та дані банківських карток) для отримання допомоги.

Читайте також: Знайти квартиру у Львові: 5 шахрайських схем і як їх оминути

«Ніколи не переходьте за такими посиланнями. Ви втратите свої гроші. Українцям же справді допомагають. Що не так?», – йдеться у повідомленні.

По-перше, «ПриватБанк» не створював каналів та ботів для виплат у телеграмі або інших месенджерах. По-друге, для виплат банк не просить конфіденційні дані, зокрема номери карток, PIN-коди та паролі, зазначають у банку. 

Варто запам’ятати такі правила:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями. Безпечні сайти містять значок замка біля адреси, у шахрайських – його не буде. Крім того, такі сайти будуть імітувати сайти банку.
  • будьте уважні. Ніколи нікому не кажіть такі дані: номер картки, її термін дії та CVV-код, паролі та PIN-коди.
  • довіряйте тільки офіційним джерелам інформації. Всі офіційні виплати від міжнародних організацій, які відбуваються через «ПриватБанк», вказані тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!