У психоневрологічному інтернаті на Львівщині відкрили сироварню

1938 0
Робота на сироварні має сприяти соціальній реабілітації, збереженню фізичної, психологічної, соціальної активності та оздоровлення підопічних інтернату.
Фото: ukraine-is.com

Фото: ukraine-is.com

На базі Грушківського психоневрологічного інтернату, що в селі Якторів, на Золочівщині, відкрили сироварню. Вона стане додатковим напрямком діяльності комунального закладу, повідомляє ЛОДА.

Читайте також: Сьогодні у центрі Львова стартує фермерський ярмарок

Нетрадиційне поєднання лікувальної та фермерської діяльності, а саме – утримання корів та виробництво молока та сиру започаткувало нове керівництво психоневрологічного інтернату.

«Започаткування такої діяльності сприятиме покращенню соціально-побутового обслуговування підопічних інтернату, їх соціальної реабілітації, а саме працетерапії, збереженню фізичної, психологічної, соціальної активності та оздоровлення в цілому», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні. До однієї з ферм неподалік Львова

За словами заступниці директора, начальниці управління департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, така ініціатива має стати прикладом для інших установ та закладів, які мають підсобні господарства, аби створювати додану вартість та забезпечувати себе власною продукцією.

Нагадаємо, у День фермера Tvoemisto.tv пропонує кілька фермерських господарств поблизу Львова, куди можна поїхати на екскурсії, майстер-класи або просто на пікнік просто неба. Попереду три вихідних і можна обрати собі те, що до душі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!