У ПЦУ закликали молитися за захисників України

4616 0
За словами Митрополита Епіфанія, Бог обов’язково почує наші прохання і дарує нам справедливий мир – Православна Церква України разом з мільйонами українців та людей доброї волі у цілому світі щодня молиться за це.
фото: lvivportal.ua

фото: lvivportal.ua

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній на своїй сторінці у Фейсбуку опублікував текст молитви за захисників України.

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

«Війна – велике зло, яке суперечить замислу Божому щодо творіння. Важкий гріх робить той, хто її розв’язує, водночас звершують великий подвиг ті, хто стає на захист своєї, Богом даної, Батьківщини і Правди Христової. Тож велика шана і подяка всім нашим захисникам і захисницям, які живим і надійним щитом боронять рідну Україну від агресора», – каже Митрополит Епіфаній.

За його словами, серця, щирі молитви і підтримка мають бути завжди поруч із українськими військовими.

Читайте також: Від страху до гідності. Борис Ґудзяк звернувся до вірян із тим, як варто діяти у час тривоги

«Вірю: Бог обов’язково почує наші прохання і дарує нам справедливий мир – Православна Церква України разом з мільйонами українців та людей доброї волі у цілому світі щодня молиться за це. Закликаю на захисників України Боже благословення!», – каже Митрополит.

Нагадаємо, що Рада єпископів Львова провела зустріч минулого тижня. Тоді й прийняли рішення, що у випадку надзвичайної ситуації, вторгнення російських військ на територію України, храми Львова готові прийняти та опікуватись внутрішньопереміщеними людьми і надавати свої підвальні приміщення під укриття. Адреси приміщень храмів можна знайти тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!