У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

2062 0
Перші пункти відстою зведуть у Краківці, Шегинях та Мостиськах.
Фото: konkurent.ua

Фото: konkurent.ua

У пунктах пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області облаштують стоянки для відстою вантажівок. Зокрема, там будуть модульні будиночки з душем, туалетом та кімнатами відпочинку для водіїв. Перші такі пункти зведуть у Краківці, Шегинях та Мостиськах. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Також облдержадміністрація спільно з УДП «Укрінтеравтосервіс» запровадять електронну чергу на кордоні. Водії зможуть зареєструватися на перетин кордону у режимі онлайн і, відповідно до реєстрації, під‘їжджати на певну дату та годину. Пілотним пунктом, де запрацює е-черга, буде «Краковець».

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині зберігається черга з кількохсот фур. У чому причина

Про такі рішення Максим Козицький повідомив після того, як вчора, 4 серпня близько 50 людей перекрили рух на ділянці дороги Тернопіль – Львів – Рава-Руська. Йдеться про ділянку поблизу міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська».  

Раніше Tvoemisto.tv повідомляло, що у декількох пунктах пропуску на виїзд з України до Польщі зберігаються черги з вантажівок. Найбільше транспортних засобів у «Рава-Руській».

Як зазначив голова ЛОВА, На всіх пунктах пропуску, які є у Львівській області, митна та прикордонна служби працюють понаднормово і намагаються пропускати транспортних засобів більше ніж передбачає Меморандум. Зокрема, пропускна здатність ПП у «Рава-Руській» 300 автомобілів за добу, у «Краківці» – 500 автомобілів, у «Шегинях» – 250 автомобілів.

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

Нагадаємо, що ще у 2020 році планували скасувати «живу чергу» у пункті пропуску «Краковець» і натомість запустити електронну. Цей проєкт має стати першим пілотним в Україні. Водії зможуть заздалегідь забронювати місце у черзі онлайн, і послуга буде платною. Детальніше, що це змінить, читайте в матеріалі Tvoemisto.tv. Напередодні також в ПП «Краковець» на 40% збільшили пропускну здатність для вантажівок, відкрили там новий термінал для легкових авто та автобусів. Модернізували ПП в межах пілотного проєкту «Відкритий кордон». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!