У Медиці прикордонники затримали українця, якого шукали у 190 країнах

109562 0
Зловмисника затримали і передали правоохоронцям.
фото: shoppingpl.com

фото: shoppingpl.com

У пішохідному пункті пропуску «Медика» польські прикордонники затримали громадянина України, якого Інтерпол розшукував у 190 країнах світу. Про це повідомляє «Польське радіо».

Під час паспортного контролю польські прикордонники виявили, що дані 50-річного українця є у базах розшуку Інтерполу. Чоловіка кільканадцять років розшукували за так званою «червоною карткою» Інтерполу на територіях 190 країн. Його підозрюють у вбивствах та розкраданні майна в Україні.

Зловмисника затримали і передали правоохоронцям. Далі за рішенням суду його мають екстрадувати.

Читайте також: Двох українців, які перелізли через паркан у Шегинях, оштрафували прикордонники

Водночас як розповіла начальниця пресслужби Мостиського прикордонного загону Маргарита Вершиніна «Укрінформу», що чоловік, якого затримали вже з боку Польщі, без перешкод пройшов контроль з українського боку, оскільки стосовно нього у базах не було ніяких заборон. 

«У нас ті особи, які перетинають кордон, перевіряються по базах даних, зокрема і по базах Інтерполу. Стосовно цього громадянина ця процедура не спрацювала. Також щодо нього не було ніяких доручень інших уповноважених державних органів про обмеження виїзду з території України», — каже вона.

Тому керівництво Мостиського прикордонного загону направило офіційні листи на робочий апарат Укрбюро Інтерполу, а також на прикордонну варту Польщі. Наразі триває перевірка.

Додамо, що «червона картка» Інтерполу означає найвищий рівень міжнародного розшуку і повідомляє, що розшукуваний є небезпечним злочинецем, якого треба арештувати й екстрадувати. За даними польських прикордонників, з початку 2020 року на польсько-українському кордоні затримали 62 людей, які були у розшуку за «червоною карткою» Інтерполу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!