У п’ятницю Львів попрощається із Василем Сліпаком: деталі

6421 0
У п’ятницю, 1 липня, у Львові відбудеться прощання з українським оперним співаком Василем Сліпаком, який загинув у зоні проведення антитерористичної операції на сході України. Про це інформують у прес-службі міськради.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

За попередньою інформацією, поминальне богослужіння розпочнеться об 11:00 год. у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12:30 год. розпочнеться чин похорону. Поховають новітнього Героя на полі почесних поховань №76.

Нагадаємо, як стверджує один із військових ДУК ПС, який був у бою разом зі Сліпаком, оперний співак загинув біля селища Луганське близько 6 години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки. «Була атака з боку Дебальцевого. Спочатку по позиціях військових ЗСУ стріляли з артилерії, пізніше пішли танки і піхота. Сліпак сидів за кулеметом. Крім нього снайпер підстрелив двох військових, стан середньої важкості», – розповів військовий.

Довідка. Василь Сліпак – вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання у Львові працював у Паризькій опері. Впродовж 20 років жив у Франції. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас, де воював у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. За словами очевидців, оперний співак загинув біля селища Луганське близько 6 години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!