У Раді пропонують продавати українцям SIM-карти за паспортом. Доповнено

1712 0
Якщо проект приймуть, то українцям необхідно буде укласти договори з операторами до 1 січня 2024 року.

Депутати від партії «Слуга народу» внесли до Верховної Ради законопроєкт №1083, в якому пропонують продавати SIM-карти за паспортом. Про це повідомляють на сайті Ліга. Новини.

Починаючи з 2024 роки, українці повинні будуть укладати договір з оператором і реєструвати телефон при купівлі SIM-карти. Під час реєстрації абонент передаватиме оператору персональні дані.

Якщо проект приймуть, то українцям необхідно буде укласти договори з операторами до 1 січня 2024 року. Після цієї дати всі оператори зобов'язані призупинити надання послуг незареєстрованим абонентам.

Читайте також: Укрзалізницю можуть розділити на три частини. Що це означає 

Крім цього, депутати запропонували боротися з телефонами, які нелегально завезли на територію України. Згідно п. 11 ст. 25 проекту, відсутність в Системі контролю IMEI оригінального коду телефону є підставою для блокування оператором доступу до мережі.

Доповнено

Міністр цифрової інформації Михайло Федоров повідомив Liga.net, що законопроєкт випадково потрапив у Раду. Його вже відкликали та будуть кардинально переробляти.



<a href="http://www.liga.net/">Источник</a>
 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!