У Раді пропонують розширити категорію чоловіків, які зможуть перетинати кордон

24278 0
Також пропонується дозволити виїжджати чоловікам, які мають робочі, спортивні контракти в інших країнах.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Верховна рада пропонує розширити список категорій чоловіків, яким дозволяється виїзд з України за кордон під час воєнного стану. Про це йдеться у законопроєкті 7484−1.

Читайте також: Уряд розширив перелік категорій чоловіків, які можуть виїхати за кордон

Дозвіл на виїзд з країни можуть отримати:

  • чоловіки, у яких є 3 неповнолітніх дітей;

  • чоловіки з 2 дітьми до 14 років;

  • чоловіки з 1 дитиною до 14 років і вагітною дружиною;

  • чоловіки з 1 дитиною до 3 років.

Також пропонується дозволити виїжджати чоловікам, які мають робочі, спортивні контракти в інших країнах, офіційне підтвердження з інших країн щодо працевлаштування, або контракти із замовниками з інших країн на 1 рік і більше на надання IT-послуг або консультацій за умови оплати ЄСВ, або власникам бізнесу в інших країнах.

Читайте також: Як водії призовного віку, що перевозять гуманітарку, можуть перентути кордон. Пояснення

Зазначимо, що на період дії правового режиму воєнного стану указом президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» виїзд за межі країни громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років забороняється. Додамо, що воєнний стан зараз продовжено до 23 серпня.

Нагадаємо, що в Україні діє вичерпний довідник, який пояснює випадки, за яких умов чоловіки призовного віку можуть виїхати за кордон. Державна прикордонна служба України також нагадує про обмеження в перетині кордону для окремої категорії громадян. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!