У Раді пропонують запровадити відеофіксацію уроків в школах

1325 0
Перевагами такого нововведення можуть стати протидія булінгу та мобінгу, захист від неправдивих звинувачень, фіксація та розкриття крадіжок, отримання даних щодо інцидентів між учнями та педагогами.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

У Верховні Раді розпочався діалог щодо доцільності запровадження в Україні відеофіксаціі освітнього процесу. Про це повідомила народна депутатка, перша заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

За її словами, питання щодо доцільності запровадження та правового регулювання питання відеофіксації освітнього процесу обговорили на засіданні підкомітету у справах сім’ї та дітей Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. 

Йдеться саме про відеофіксацію для фіксації протиправних дій і додавання такого відео (за необхідності) до звернення або доказу у суді, а не для оприлюднення у соцмережах або медіа. Також народна депутатка зауважила, що перевагами такого нововведення можуть стати протидія булінгу та мобінгу, захист від неправдивих звинувачень, фіксація та розкриття крадіжок, отримання даних щодо інцидентів між учнями та педагогами.

Читайте також: Як відбуватиметься навчання у школах Львова цього тижня

Водночас недоліками відеофіксації освітнього процесу є складні процедури захисту персональних даних, висока вартість обладнання та його обслуговування, недосконалість законодавства, зокрема, у частині необхіднідності згоди всіх без винятку присутніх учасників освітнього процесу на проведення відеофіксації.

«Маємо вивчити досвід відеофіксації освітнього процесу в інших країнах світу, зокрема, маємо напрацювання Ізраїлю, Великобританії, Норвегії, Китаю, США. Запрошую кожного до відкритої дискусії щодо цього питання. Товариство, дайте аргументовану відповідь – ви за чи проти відеофіксації освітнього процесу в Україні», – наголосила народна депутатка.

Читайте також: Як перевести дитину на дистанційне навчання. Роз’яснення для батьків

Нагадаємо, щоб батьки мали можливість зв’язатися із дітьми під час повітряної тривоги, школи Львівської області вирішили забезпечити роутерами. У випадку відсутності електроенергії роутери зможуть забезпечити укриття зв'язком, лише якщо інтернет підключений технологією оптоволокна.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!