У Раді пропонують збільшити пенсійний вік українців

1470 0
Натомість хочуть зменшити пенсійний вік жінкам, які мають дітей.
Фото: kazatin.com

Фото: kazatin.com

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про поступове збільшення пенсійного віку українців на один рік – до 61. Про це пише Українська правда.

Ініціаторами нового закону є група нардепів зі «Слуги народу». Картка законопроєкту №5566 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо деяких питань визначення пенсійного віку» вже опублікована на сайті ВР.

Зокрема, новим законом пропонують з 1 січня 2023 року збільшувати пенсійний вік на один місяць в рік, в результаті чого до 2035 року на пенсію можна буде виходити не в 60, а в 61 рік.

Читайте також: Кому підвищать пенсії у другому півріччі 2021. У Мінсоцполітики показали детальний план

Повідомляється, що метою такої новації автори законопроєкту називають покращення демографічної ситуації в Україні. Адже натомість вони пропонують зменшити на 6 місяців пенсійний вік жінкам, які народили і виховали дитину до 6 річного віку. Такі жінки отримають по пів року зниження пенсійного віку за кожну виховану дитину, але не більше ніж на 3 роки усього.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року в Україні планово збільшилась кількість років трудового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком. А з квітня цього року в Україні збільшився пенсійний вік для деяких жінок. Зокрема, пенсійний вік для жінок, які народилися після 1 квітня 1961-го, підвищили до 60 років.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!