У Раді скасували відповідальність за фіктивну підприємницьку діяльність

2146 0
За відповідний закон проголосувало 347 депутатів.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Верховна Рада остаточно ухвалила закон, яким скасовувала кримінальну відповідальність за фіктивну підприємницьку діяльність. За відповідний закон проголосувало 347 депутатів. Про це повідомляють на сайті Громадського.

Закон передбачає запровадження заходів щодо зменшення тиску державних органів на бізнес. Автори пояснюють, що фіктивне підприємництво часто використовують різноманітні контролюючі та силові органи як привід чинити тиск на бізнес та брати хабарі. Скасування такої відповідальності має покращити умови ведення бізнесу в Україні.

Читайте також: В уряді хочуть заборонити подачу документів на роботу у паперовій формі та трудові книжки

Депутати вважають, що справи за «фіктивне підприємництво» найчастіше закінчувалися угодами зі слідством, а реальних вироків за цією справою майже не було.

За словами авторів, гуманізація кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів, відмова від карального характеру контролю за ухиленням від сплати податків дозволить створити сприятливіше середовище для функціонування бізнесу в Україні.

Додамо, що в першому читанні за цей законопроєкт проголосувало 365 депутатів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!