У Раді вважають, що мовний закон потребує змін

1642 0
Кажуть, що є проблема мовних квот.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що мовний закон потребує змін, однак таких, що не розколюватимуть суспільство в країні. Про це він сказав у інтерв’ю «Главкому».

Зокрема, на його думку, є проблема мовних квот, оскільки «в нашій країні дуже багато людей розмовляють різними мовами, і інтереси всіх мають бути враховані».

Водночас голова парламенту визнав, що консенсусу з цього питання немає і у владній фракції «Слуга Народу».

«Фракція в цьому випадку досить різноманітна. Від надто радикально налаштованих на захист української мови депутатів до тих, хто буде займати абсолютно протилежну позицію. Ви це самі бачите. Але більша частина, мені так здається, буде дотримуватися саме центристської позиції, і в цьому питанні так само», — додав Разумков.

Читайте також: У нас всі знають українську! Як живуть «російська» та «польська» школи у Львові. Репортаж

Додамо, що минулого року після вступу на Володимира Зеленського на посаду президента він заявив, що ретельно проаналізує ухвалений парламентом закон про українську мову на предмет дотримання конституційних прав та інтересів громадян України.

Нагадаємо, уповноважена із захисту державної мови Тетяна Монахова написала заяву про відставку, пояснивши це повною відсутністю фінансування і можливості працювати. На запитання, яка в неї була зарплата, вона відповідала, що цього так і не дізналася, зокрема, майже півроку витрачала власні кошти на поїздки з Миколаєва до Києва, винаймання там житла тощо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!