У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону Московського патріархату в Україні

3923 0
Власність заборонених церков упродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом інвентаризується і націоналізується.
Фото: AFP

Фото: AFP

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 7204 про заборону Московського патріархату (МП) на території України. Документ пропонує заборонити діяльність Московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною РПЦ, зокрема Української православної церкви (УПЦ).

Читайте також: Дві церкви Московського патріархату на Львівщині перейшли до ПЦУ

«Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються», – йдеться у проєкті закону.

Уся без винятку власність заборонених церков упродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом інвентаризується і націоналізується.

Читайте також: У Львові громада УПЦ Московського патріархату перейшла до ПЦУ

Водночас релігійні громади, монастирі та духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити своє підпорядкування протягом 14 днів із дня набрання чинності закону на підставі законодавства про свободу совісті та релігійні організацій.

Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!