У рамках Фестивалю писанок у Львові здійснили «Добру справу»

1528 0
У рамках відзначення Великодня у Львові відбувся V Фестиваль Писанок. Цього року організатори благодійної акції «Добра справа», що входила до програми Фестивалю, зібрали 5 250 грн, за які буде придбано обладнання для палати кардіологічного профілю в І дитячому відділенні ЛОДКЛ ОХМАТДИТ.

«Фестиваль писанок - це проект, який єднає митців, художників, артистів, юних талантів, жителів та гостей міста задля спільної мети – популяризації українського мистецтва та культури, підняття українського духу та підтримки наших побратимів, що перебувають на Сході та Півдні. Крім того, щороку у рамках Фестивалю писанок ми проводимо благодійну акцію «Добра справа», у рамках якої збираємо кошти, щоб якось допомогти тим, хто справді цього потребує»,- зазначив організатор Фестивалю Писанок у Львові Андрій Сидор.

         Нагадаємо, під час фестивалю на площі Музейній біля Домініканського собору просто неба розмістилась Галерея мистецьких писанок, де було презентовано понад півсотні авторських писанок. До розписування півметрових писанок долучились і переселенці з Криму, Донецької та Луганської областей. Митці зобразили на своїй писанці «Тюльпан Миру». А вихованці Дитячих клубів усіх районів Львова спільно розписала писанку «Дитячий оберіг». Великодню красуню Фестиваль Писанок передав як символ єдності у Маріуполь.

Родзинкою Фестивалю стала триметрова писанка із використанням дерев'яних елементів та елементів художнього ткацтва. До створення тканої писанки долучилась Львівська дитяча школа народних мистецтв під куруванням митця Лілеї Квасниці та художник Уляна Нищук-Борисяк.

Фото: www.facebook.com/EasterEggsFestival.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!