У Ратуші з’явилася копія площі Ринок з пряників. Фото

2077 0
Зменшену копію площі Ринок зробила родина американського дипломата Посольства США в Україні.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У приймальні міського голови Львова з’явилася зменшена копія площі Ринок з пряників, яку виготовила родина американського дипломата Посольства США в Україні Джорджа Кента. Про це інформує прес-служба ЛМР.

На роботу витратили не менше 12 кг тіста та шість тижнів часу. Шириною площа з пряників – 1,5 м. Випічка показує площу Ринок, Ратушу, камяниці, львівський трамвай та різдвяний вертеп. Стояти вона може роками. Виріб повністю їстівний, окрім лампочок.

«Я роблю схожі проекти кожного Різдва, вибираю місце, яке має для мене якесь значення. Цьогоріч це Львів – старе місто, яке має багато молодих людей, позитивної енергії», – говорить дружина заступника голови місії США в Україні Веліда Кент.

Веліда походить з родини кримських татар. Дідуся та бабусю депортували в 1944 році з Криму в Середню Азію. Тому вона народилась в Узбекистані, працювала там для ООН, познайомилась з майбутнім чоловіком та поїхала з ним в Америку.

Веліда Кент почала випікати імбирні вироби на Різдво з 2008 року. Львів – це ювілейне десяте творіння. Кожного року Веліда Кент випікає місто, де жила її родина, яке їй дуже подобається, або ж місто, яке має якесь інше особливе значення. Один із своїх найвідоміших проектів Веліда Кент реалізувала у 2014 році. Тоді після анексії Криму вона спекла Бахчисарай – ханський палац, зелених чоловічків під його стінами і напис кримськотатарською: «Крим – не ваш, Крим – наш».

Наступного тижня пряничну площу Ринок передадуть у Львівську загальноосвітню школу-інтернат №2 (вул. Просвіти, 2).

Нагадаємо, що школярка зі Львова спекла найменший в Україні торт «Спартак».

Фото прес-служби ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!