У районі ЛАЗу планують збудувати 16-поверховий апарт-готель, офіси та парковку

2644 0
Йдеться про територію, що займає 20,6 гектара на перетині вулиць Стрийської, Луганської та Персенківки.
фото Googlemaps

фото Googlemaps

У районі колишнього Львівського автобусного заводу пропонують збудувати кілька апарт-готелів на 16 поверхів, а також офіси, магазини і паркінг. Львівська міська рада замовила розробку детального плану територій (ДТП) вул. Персенківки та вул. Луганської, розпочались його обговорення.

Читайте також: Для чого Львову потрібен ЛАЗ: відновити, викупити, зарезервувати?

Йдеться про територію, що займає 20,6 гектара на перетині вулиць Стрийської, Луганської та Персенківки. Нині на території, що її охоплює ДТП є садибна житлова забудова, на вул.Персенківка 4, адміністративні будівлі на вулиці Персенківка 8, - це колишній гуртожиток ЛАЗу, та торговельні об'єкти – гуртівні, магазини, МАФи і склади. Також територією проходить залізнична колія. А неподалік розташований монастир Ордену кармелітів босих. Він, до речі є пам’яткою архітектури.

За генпланом території ДТП належать до зон громадської забудови, рекреаційної, зони транспортної інфраструктури та комунально-складські зони – це зони технопарків.

За детальним планом території тут планують збудувати один 16-поверховий апарт-готель та офісні 10-ти по верхівки – це домінуюча забудова. Також планують кілька апарт-готелів, квартального характеру на 6 поверхів. Загалом заплановано понад шість сотень номерів. Також на цій території планують звести багатофункціональний комплекс з супермаркетом та магазинами, дитячий садок і заклади харчування.

На цій території планують підземний паркінг до п’яти сотень авто і зелені зони.

Уже стартувало обговорення ДТП у Львівській міській раді, воно триватиме до 29 серпня. 17 серпня о 15.00 відбудеться громадське слухання проекту ДПТ у «Пороховій вежі», що на вул. Підвальній, 4.

Читайте також: Біля ЛАЗу погодили будівництво офісів і кафе на місці занедбаного цеху

Нагадаємо, що на початку липня державний «Укрексімбанк» продав київській компанії «Капітал-Фінанс» частину боргів Львівського автобусного заводу. Тим часом виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення щодо території автобусного заводу, де дозволили розміщувати лише об’єкти виробничого та громадського призначення з науковими та освітніми функціями. Також офіційно заборонили змінювати призначення земельних ділянок та розміщувати на них житлову забудову. За словами міського голови Андрія Садового, обов’язковим є функціональне наповнення території на вул. Стрийській, 45, визначеної як «забудова, зорієнтована на розвиток міста як високотехнологічного інноваційного виробництва, наукоємних складових промисловості, поєднання освітньої та виробничої сфер, зокрема – розвитку машинобудування та автомобілебудування». Територія на яку розробили ДТП знаходиться поруч з ЛАЗом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!