Храми Львова можуть прийняти біженців і надати приміщення під укриття у разі надзвичайної ситуації

7657 0
Священнослужителі можуть долучитися до навчання з надання домедичної допомоги.
Фото: piddubny.com

Фото: piddubny.com

У випадку надзвичайної ситуації, вторгнення російських військ на територію України, храми Львова готові прийняти та опікуватись внутрішньопереміщеними людьми і надавати свої підвальні приміщення під укриття. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив капелан Львівської міської ради, отець Павло Дроздяк.

За словами отця, усі ці рішення прийняли вчора на Раді єпископів Львова.

«В умовах напруженої ситуації у мерії відбулася зустріч Ради єпископів Львова, де обговорили питання долучення церкви до формування безпечного міста. Йдеться про те, аби храми за потреби надавали свої підвальні приміщення під можливі укриття. Єпископи не мали заперечень щодо цього прохання. Церква відкрита для співпраці і готова надати свої приміщення в разі якихось загроз та стати духовним і медичним шпиталем», – каже о. Павло Дроздяк.

Читайте також: «У Львові можливі різні диверсійні групи». Мер Львова закликав не панікувати і зберігати спокій

Крім того, від сьогодні приміщення храмів, особливо ті, де є великі парафії, мають оглянули, за можливості їх підготувати, адже більшість з них задіяні під катехитичні служіння та іншу парафіяльну діяльність. Яку кількість внутрішньопереміщених осіб та біженців зможуть прийняти і помістити львівські церкви, точно не відомо.

«Підвальні приміщення є майже у всіх храмах Львова. Крім того, у кожному районі міста є споруджений більший храм, де є підвали, які й можуть задіяти під укриття. Наприклад, на Левандівці це може бути Храм Вознесіння Господнього, на Сихові – Різдва Пресвятої Богородиці, і так у кожному районі», – каже він.

У разі необхідності священнослужителі можуть долучитися до навчання з надання домедичної допомоги.

«Священники і духовенство не можуть брати зброю до рук, але можуть долучитися до надання першої домедичної допомоги. Тож, скоро для охочих працівників церков відбудуться тренінги з надання першої домедичної допомоги», – додав отець.

Читайте також: В Україні 16 лютого оголосили Днем єднання

Допомагатиме із питаннями тимчасово-переселених осіб організація «Карітас», які мають свої філіали у парафіях. Фахову психологічну допомогу надаватиме Шпиталь імені Митрополита Шептицького.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання. У середу на будинках в усіх населених пунктах мають підняти державний прапор, о 10:00 пролунає гімн України, а іноземні дипломатичні представництва мають провести «іміджеві заходи» для єднання та підтримки України.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!