У ресторані Києва заспівали російську пісню: що кажуть у закладі

9315 0
У Києві ресторан сучасної української кухні "Товста качка" розкритикували через російську пісню, яка прозвучала на бенкеті.
Фото: Daniil Lubkin / Facebook

Фото: Daniil Lubkin / Facebook

Свідком неприємного інциденту, який трапився 29 січня, став громадський діяч Даніїл Лубкін. Про це він написав у Facebook.

У дописі відвідувача йдеться, що ситуація не задалася із порогу: спочатку менеджер закладу звернувся російською (згодом перейшов на українську), потім гостя очікували невдалі спроби зробити замовлення (прийняли лише з третього разу); далі було «непристойно довге очікування, попри те, що страви були неважкими», неправильні розрахунки чеків офіціантами, але «кульмінацією вечора стала російська музика у живому виконанні на весь ресторан!»

«Ми забираємо свої куртки і йдемо до виходу. Як одразу чуємо російську музику. Ми не могли повірити що це можливо. Це на 8 році війни, після Бучі, після катувань. Ресторан дозволяє своїм клієнтам виконувати і слухати таке на повну гучність», ‒ йдеться у дописі Даніїла Лубкіна.

Водночас у закладі запевнили, що гостей завжди обслуговують українською, а звучання пісні – це випадковість.

Читайте також: графік відключень у Києві на 1 лютого

Президент асоціації шеф-кухарів України та власник ресторану Ігор Брагін розповів, що російську пісню несподівано заспівала одна з гостей іменинниці. Діджею потім зробили зауваження, адже російських пісень у закладі не виконують.

Менеджер, який обслуговував Даніїла та його компанію, запевнив, що зустрів компанію з чотирьох відвідувачів і спілкувався українською мовою. Не спростовує чоловік і декількох інцидентів, які були швидко вирішені.

Менеджер Павло, підтвердив і те, що в закритому залі тривав день народження. І так сталося, що одна з гостей привітала іменинницю російською піснею, про що нікого не попереджали.

Менеджер каже, що вибачився перед Даніїлом та його товаришами і пояснив, що це приватний захід, і це не ресторан транслює музику. 

«У цьому невеликому хаосі вони могли піти незадоволені, але я вибачився перед ними і сказав, що це не ми крутимо музику. Я не можу заборонити відвідувачам говорити російською», ‒ пояснив менеджер. За його словами, гості також не скаржилися йому на гучність із сусіднього залу.

Читайте також: у Києві вводять перепустки нового формату для пересування містом під час комендантської години.

На ситуацію вже відреагував власник закладу Ігор Брагін, назвавши інцидент «прикрістю».

«Так, це прикрість. Я б не хотів, щоб у нашому закладі звучала російська музика. Це був такий випадок, що гостя привітала свою подружку. Ми відреагували як могли. Правоохоронці перевірили, сказали, що російської музики тут нема, і поїхали», – сказав Ігор Брагін.

«Порушенням закону вважається транслювання музики. Це була не пісня, а мінусовка, під яку дівчина сама співала. Поліція спитала: це була пісня, чи людина співала – я їм надав пояснення, вони сказали "все гаразд" і пішли», – також прокоментував менеджер Павло.

Читайте також: скільки киян перейшли на українську після початку повномасштабного вторгнення

«Насамперед такого вже не повториться точно. У нас в плейлистах нема жодної пісні російською. Щоб хтось із гостей заспівав – вже будуть підписані якісь папери, які створить юрист», – відповідає Ігор Брагін.

Нагадаємо, «Товста качка» відкрилася у тестовому режимі менше двох місяців тому, а основною політикою закладу – є популяризація української кухні і українського підприємництва. Тож власник закладу Ігор Брагін перепросив за інцидент та пообіцяв провести розслідування і розібратися, як все було.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!