У рейтингу демократичних міст Львів посів 18-те місце. Хто лідирує? Візуалізація

3757 0
Експерти проекту USAID «Громадяни в дії» провели дослідження «Індекс демократичності міст» та оцінили, наскільки найбільші українські міста відповідають європейським стандартам відкритості, прозорості та підзвітності влади.
фото: afishalviv.net

фото: afishalviv.net

Як зазначають ініціатори дослідження, були проаналізовані документи, ухвалені місцевими радами, які регламентують організацію роботи ради, виконавчих комітетів, депутатських комісій, механізмів місцевої демократії, створення консультативно-дорадчих органів. Експерти оцінювали, наскільки громадяни можуть повно реалізувати своє право на управління власними містами через інструменти місцевої демократії, наскільки процедури є доступними та ефективними.

Читайте також:  Портрет львів’янина: освічений, небагатий, пасивний. Результати дослідження. Візуалізація

Відповідно до результатів, Львів займає 18-ту позицію. Попереду – Чернівці, Чернігів, Івано-Франківськ, Суми, Краматорськ, Тернопіль, Черкаси, Ужгород, Луцьк, Кропивницький та інші міста.

Детальніше з дослідженням можна ознайомитися за посиланням.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!