У Києві почали роботу консультаційні центри для переселенців. Локації, графік

916 0
Загалом у Києві з початку повномасштабного вторгнення рф зареєстровано 94 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Із них 15 тисяч – діти.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Дніпровському районі запрацював Центр комплексного консультування для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Можна прийти і отримати консультації з усіх питань, що турбують переселенців. Крім того, ми будемо вивчати їхні потреби і в разі необхідності додатково запрошуватимемо фахівців з інших служб», – пояснює вона. 

Читайте також: Американський гурт заспівав у зруйнованому аеропорту в Гостомелі

За словами Хонди, із 24 лютого у Дніпровському районі зареєстрували майже 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із яких 2 тисячі – діти. Всього за 8 років війни в районі зареєструвалися понад 38 тисяч вимушених переселенців. Найбільше з Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим. Загалом у Києві з початку повномасштабного вторгнення рф зареєстрували 94 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Із них 15 тисяч – діти.

Центр комплексного консультування розміщені за адресою: вул. Остафія Дашкевича, 9 (приміщення бібліотеки). Прийом проводитимуть щочетверга з 10:00 до 15:00. Тут можна отримати консультації від фахівців наступних районних служб та організацій: Управління соціального захисту населення; Управління освіти; Центр соціальних служб; Пенсійний фонд; Центр зайнятості; Бюро безоплатної правової допомоги; Центр надання адміністративних послуг; Товариство Червоного Хреста України.

Додамо, що такі консультативні центри для внутрішньо переміщених осіб уже працюють у трьох районах міста:

  • у Деснянському районі – вул.Бальзака, 28, «БібліоХаб», прийом щочетверга з 10:00 до 17:00:
  • у Шевченківському районі – вул.Володимирська, 51-Б, прийом щоп’ятниці з 10:00 до 16:00;
  • у Солом’янському районі – вул.Волинська, 2, прийом щосереди з 10:00 до 17:00.

 

Нагадаємо, у муніципальній книгарні «Сяйво книги» стартує розмовний клуб української мови. Перша зустріч відбудеться 14 липня о 18:00 за адресою: вул. Велика Васильківська, 6. Зустрічі планують проводити щотижня. Участь безкоштовна.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!