У РНБО прогнозують 360 тис. хворих на Covid-19 в Україні на день виборів

1510 0
Вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності.
Фото: 24 канал

Фото: 24 канал

Вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності, оскільки станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, Україна може мати мати 360 тис. випадків зараження.

Про це повідомив у Facebook секретар РНБО Олексій Данілов, за результатами наради, на якій піднімалося питання прогнозування поширення Covid-19 в Україні.

Зокрема, обговорювалося питання адаптації стратегії протидії епідемії Covid-19 в осінній період, зокрема в контексті початку нового навчального року в закладах середньої та вищої освіти і проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня.

Секретар РНБО України зазначив, що за результатами проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу «СОТА» моніторингу можна спрогнозувати суттєве зростання кількості нових випадків інфікування, якщо громадяни не дотримуватимуться правил карантину.

«Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові», – сказав він.

Зважаючи на це, «вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності». Тому виборчий процес має бути організований з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ щодо протидії Covid-19.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. Деякі країни заявляли про спад епідемії, але швидко отримали новий спалах захворюваності. Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за усіма сценаріями, наголосив він.

Під час наради наголошувалося, що медичні заклади готові до прийому хворих на коронавірусну хворобу зважаючи на поточну динаміку захворюваності. Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що медична система забезпечена достатньою кількістю апаратів ШВЛ, пересувних рентгенів та засобів індивідуального захисту. Він також повідомив, що нині з Міністерством фінансів питання узгоджується щодо закупівлі медичного препарату «Ремдесивір» для 8 тис. пацієнтів. Тривають клінічні випробування вітчизняних лікарських засобів, зокрема, «Біовен», які мають завершитись у вересні.

Станом на 27 серпня в Україні захворювання Сovid-19 виявили у 112 059 людей, із них 2 403 пацієнтів померли від ускладнень та 54 217 людей одужали.

У Львові та на Львівщині підтвердили 13 763 випадки інфікування коронавірусом, з них 374 – летальні, а 4061 пацієнт одужав. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!