У роботі «ПриватБанку» та «Ощадбанку» стався масштабний збій

6350 0
Додатки та сайти застосунків працюють зі збоями.
Фото: cybercalm.org

Фото: cybercalm.org

У додатку «Приват24» та на сайті застосунку спостерігають збої. Вони недоступні, неможливо виконати запити та авторизуватися. Деякі користувачі зазначають, що не можуть також зняти готівку у банкоматах. Як повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, протягом останніх годин «Приватбанк» перебуває під масованою DdоS-атакою. Користувачі застосунку повідомляють про проблеми з платежами та загалом з роботою додатку. Деяким зовсім не вдається зайти у Приват24, в інших не відображаються баланс і останні транзакції.

У «Приваті» запевняють: жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно додатку «Приват24». Решта фінансових операцій виконуються у нормальному режимі. 


В «ПриватБанку» пояснюють, що їхні фахівці намагаються щонайшвидше відновити стабільну роботу.

Також стався масштабний збій по всій Україні у сервісах «Ощадбанку», зокрема, не працюють банкомати, термінали самообслуговування, спостерігають збої в роботі застосунку «Ощад 24/7» та на електронних сервісах банку. У банку кажуть, що вже відновлюють роботу своїх серсісів. 

Читайте також: Клієнтів ПриватБанку попереджають про фейкові SMS щодо проблем з банкоматами

Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ. Як додають у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, не виключено, що агресор вдався до тактики дрібних капостей.

Нагадаємо, що сьогодні також дехто з клієнтів «ПриватБанку» почав отримувати SMS-повідомлення, які надходять з невідомих номерів та повідомляють про проблеми в роботі банку. Наприклад, в повідомленнях латиницею йде мова, що банкомати «ПриватБанку» не працюють 15 лютого. У самому «ПриватБанку» цю інформацію спростовують.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!