У росії обмежили виїзд для військовозобов’язаних, – розвідка

1004 0
Заборона діє з 9 січня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У росії обмежили виїзд для військовозобов’язаних з 9 січня. Відповідний наказ російська фсб надіслала до всіх прикордонних управлінь країни (в рф прикордонники перебувають у структурі фсб), – повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

«У тексті зазначено: «З 9 січня 2023 з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням фсб росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до воєнної служби з категорій «А», «Б» і «В», – пояснили у розвідці. 

Читайте також: ЗСУ знищили ще майже 500 окупантів, 10 танків і 8 одиниць артилерії

Для зазначених категорій громадян закриють можливість виїзду в усіх пунктах пропуску на всіх напрямках. При цьому, як випливає з тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії «В», тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, які стосуються цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

У розвідці додали, що раніше повідомлялось про підготовку в рф нової хвилі мобілізації. Головний акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців.

Нагадаємо, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Черняка, росія планує чергову хвилю мобілізації і наступ для захоплення нових територій України, однак ЗСУ готові відбивати наступ і водночас надалі визволяти українські землі. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!