У росії завершують «часткову мобілізацію», але примусове вручення повісток не припиняється

644 0
Коротко про актуальну ситуацію на фронті.

На 239 добу героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню ворог вчергове завдав масованого удару з використанням іранських ударних БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Із 20 БпЛА 15 збили Сили оборони України.

Джереловечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала 6 ударів. Підтверджені ураження 2 районів зосередження озброєння та військової техніки, 2 опорних пунктів, а також 2 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БпЛА Shahed-136. Воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та два склади боєприпасів противника.

Читайте також: путін змушує лукашенка вступити у відкриту війну, – розвідка

Коротко по напрямках:

На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БпЛА по території України.

На інших напрямках ворог обстрілював:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії в межах населених пунктів Миколаївка і Костобродів Чернігівської області. Також ворог задіяв БпЛА з бойовим навантаженням;
  • на Слобожанському – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Дворічне, Красне і Стрілеча. Зафіксовано і активність БпЛА з бойовим навантаженням;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії біля населених пунктів Зарічне, Білогорівка, Торське, Терни та Ямполівка;
  • на Бахмутському та Авдіївському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу населених пунктів Бахмут, Соледар, Зеленопілля та Яковлівка.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних наступальних дій не вели. Завдали вогневого ураження по позиціях Сил оборони та цивільній інфраструктурі у районах понад 35 населених пунктів вздовж всієї лінії зіткнення.
  • на Південнобузькому – вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив до 40 вильотів БпЛА різних типів.

 

Військово-політичне керівництво рф офіційно завершує «часткову мобілізацію». При цьому примусове вручення повісток окремим категоріям російських громадян не припиняється. В населеному пункті Мосрентген Московської області мобілізованих розмістили в пункті дислокації 27-ї окремої мотострілецької бригади для їх медичного огляду та наступного направлення в зону бойових дій. Окрім цього, окупаційне керівництво продовжує примусову мобілізацію чоловічого населення на тимчасово зайнятих територіях. Одночасно розпочали евакуацію цивільного населення на окремих напрямках.

Нагадаємо, зважаючи на агресивні заяви та дії керівництва росії і білорусі, Генеральний штаб вважає, що ймовірність спроби наступу з території білорусі зростає. При цьому росія може спробувати відрізати західні області України від решти території. Детальніше про те, чи очікувати новий наступ білорусі, чому росіяни масово обстрілюють Україну та чи зможуть війська агресора прорвати державний кордон, у матеріалі Tvoemisto.tv розповів військовмй експерт Олег Жданов.
 
Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!