У «розумному» мікрорайоні Львова відкрили медіатеку

2491 0
Для бібліотеки було закуплено комп’ютерну техніку,а також тут встановлено 55-дюймову тач-панель з інтерактивною картою Львова.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

Бібліотеку-філію №19, що на вулиці Симоненка, 10, офіційно відкрили як медіатеку, повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: У Львові відкриється нова медіатека. Фото

Для бібліотеки закупили сучасну техніку – багатофункціональний пристрій, два комп’ютери, ноутбук, проектор та інтерактивну дошку. Крім того, тут встановлено 55-дюймову тач-панель (виробник Bigtab Touch Panels), для котрої спеціально розроблено та встановлено нове програмне забезпечення «Інтерактивна карта міста Львів», за допомогою якого відвідувачі бібліотеки можуть вивчати історію пам’яток архітектури, рослин, парків, пагорбів та річок, що є в місті. Завдяки роздільній здатності екрану 4к з’явилась можливість перегляду зйомок наукового характеру (Nasa, National geografic, Discovery) в якості, максимально наближеній до реальності.

Читайте також: Як «розумнішає» Наукова. Комп’ютеризацію району почали з навчальних закладів

«Це єдина на сьогоднішній день  медіатека, для якої було розроблено спеціальне програмне забезпечення. Натискаючи на певний об'єкт, в нас відкривається велика  довідка – це фотографія, коротка інформація, якась цікавинка про той об'єкт», – говорить представниця управління ІТ Соломія Гуменюк.

За словами директорки департаменту розвитку Наталії Бунди, в бібліотеці окремо є читальний зал з сучасною технікою, з ноутбуками, з комп’ютерами, де займаються доросліші діти, або під наглядом, і окремо є зона проведення майстер-класів, спілкування дітей, яка не передбачає наявність техніки.

Читайте також: Лавки з підігрівом, нові зупинки та літня сцена: що чекає на розумний мікрорайон Львова

«Ми працюємо над тим, аби бібліотека була не тільки книгосховищем, а й інтерактивним, креативним простором, відкритим для дітей та дорослих, де можна не тільки взяти книжку, а взяти участь в майстер-класі, у воркшопі, прийти відвідати лекцію. Наша бібліотека є закладом неформальної освіти, де спілкуються не тільки через книгу, а є живе спілкування», – пояснює вона.

Сума облаштування інтерактивного залу у Бібліотеці-філії № 19 ЦБС для дітей (техніка) – 242 тис грн.

Нагадаємо, що у «розумному» мікрорайоні також встановлять зупинки громадського транспорту з Wi-Fi.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!