У Римі відбувалася Хресна хода, де українка та росіянка разом тримали хрест

31959 0
Фотоскрін

Фотоскрін

Ввечері 15 квітня о 22:15 год у Колізеї у Римі розпочалася Хресна дорога, яку очолив Папа Франциск. За рішенням Ватикану, хрест на 13-ї стації передали українці та росіянці, що символізувало примирення народів. Обидві жінки разом працюють у госпісі.

Читайте також: «Спочатку потрібно припинити нас вбивати». Глава УГКЦ про сценарії примирення з росією

«Саме під час цих роздумів-молитви хрест буде в руках Ірини та Альбіни, які будуть під ним разом зі своїми сім’ями. Вони прибули до Італії два десятиліття тому, а сьогодні працюють у відділенні паліативної опіки, служачи пацієнтам, які перебувають на важких стадіях хвороби, на термінальній стадії життя, і яким, на перший погляд, вже нічим не можна допомогти. Однак, це не так: можна полегшувати біль, повертаючи гідність людській особі. Сьогодні їхні голоси, кожного дня близькі зі страждаючими, виражають сподівання на мир», – йшлося на сайті Vatican News.

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав переказав до Ватикану численні негативні реакції багатьох єпископів, священників, монахів і монахинь та мирян, які переконані, що жести примирення будуть можливими лише тоді, коли закінчиться війна, а винні в злочинах проти людяності будуть справедливо засуджені.

Читайте також: Боже, зглянься на Папу і Ватикан, нехай зрозуміють, що таке Росія

Однак у Ватикані не відреагували на протести. Водночас близький співпрацівник Папи єзуїт Антоніо Спадаро пояснив, що Франциск не є політиком.

Ззазначимо, що Tvoemisto.tv щороку транслювало традиційну Хресну Дорогу, яку очолював Папа Римський. Цього року у знак протесту трансляції не відбувалося. 

Нагадаємо, що в березні 2022 року Папа Римський Франциск здійснив акт посвяти України, Росії та всього світу Непорочному Серцю Марії. Папа також неодноразово молився за Україну і припинення війни, організовував всесвітні молитовні дні, здійснив візит до посольства РФ при Ватикані задля миру. Це вагомі речі, які заслуговують похвали і вдячності. Однак після того, як увесь вільний світ (і навіть ООН) назвав цю війну невиправданою, неспровокованою агресією і бойнею, росію – агресором, а путіна – воєнним злочинцем, поведінка ватиканської дипломатії дивує своєю невизначеністю і боязню назвати речі своїми іменами

Фотоскріни з трансляції відео на Vatican News


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!