У римському Колізеї запрацював україномовний аудіогід

1138 0
Колізей є одним із найбільш відвідуваних музеїв у світі.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

У Колізеї в Римі запустили україномовний аудіогід. Це дев’ятий український аудіогід, який запровадили впродовж року в музеях світу, повідомляє Офіс президента.

Як йдеться у повідомленні, впровадження україномовних аудіогідів здійснюється в межах проєкту першої леді України Олени Зеленської і є частиною напрямку «культурна дипломатія», покликаного поширювати українську мову у світі, щоб «голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках».

Читайте також: Львів'ян запрошують роздивитися геніальні 3D-скульптури Пінзеля

«Голосом» аудіогіда став український актор дубляжу Юрій Сосков.

Відомо, що україномовні аудіогіди є у Музеї історії мистецтв у Відні, галереї Альбертіна (теж у Відні), Національному музеї килима в місті Баку, трьох музеях Туреччини та в Латвійському національному художньому музеї у Ризі тощо.

Наступного року україномовні аудіогіди запрацюють у лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

Довідково

Колізей – найбільший амфітеатр Стародавнього Риму, побудований у І ст. н. е. За кількістю відвідувачів Колізей посідає перше місце у світі серед усіх культурних пам’яток (споруд) і третє – серед музеїв, поступаючись лише Лувру та Національному музею Китаю.

Будівництво найбільшого амфітеатру античного світу, місткістю понад 50 тис. осіб, велося впродовж восьми років як колективне спорудження імператорів династії Флавіїв. Його почали будувати в 72 році н. е. при імператорі Веспасіана, а в 80 році н. е. амфітеатр був освячений імператором Титом. Амфітеатр розташувався на тому місці, де був ставок, що відносився до Золотого будинку Нерона.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!